Heeft George Martin de Beatles ontdekt?

Er wordt altijd beweerd dat het George Martin was die bij een auditie The Beatles een platencontract gaf. Dit is waar, MAAR daar hoort wel een kanttekening bij geplaatst te worden.

Toen de Beatles uitgenodigd werden voor deze auditie was George Martin in eerste instantie niet aanwezig. Het was zijn assistent Ron Richards samen met producer Norman Smith die de auditie afnamen, en het waren zij die onder mekaar zeiden dat dat groepje wel de moeite waard was om hun baas erbij te halen, want die baas, George Martin zat op die eigenste moment in de kantine. DUS als zij dit besluit niet genomen hadden…had Martin er ook naast gegrepen en dan was de vraag: zou er dan van deze Beatles-carrière sprake geweest zijn? God Only Knows!!!

En om op de vraag terug te komen: wie heeft The Beatles nu ontdekt met wat ge nu weet? Of is hier ook de baas gaan lopen met de pluimen van zijn ondergeschikten?